Moja mama ( otca už nemám ) má hádam všetky civilizačné neduhy a to nemá ani 60 rokov. Obezita, vysoký tlak, cholesterol, nábeh na cukrovku aj astmu, žiaden pohyb, bolesti kĺbov, proste pomaly invalid uzatvárajúci sa do seba a svojich bolestí, berúci hrste liekov 3xdenne.
Dal som jej prečítať knihu pôst, vedel som že jej to nič nepovie, ale robil som to aj pre seba, aby rozumela prečo to robím ja a aby jednoducho niekde v pozadí mysle tú informáciu o pôste mala, hádam ju raz využije. Samozrejme vyhlásila, že také čosi pre ňu absolútne nie je, čo už by mala zo života keď by ani jesť nemohla.
Moje pôsty po sedmičku znášala v pohode, bol som v tom že tomu rozumie, len vie, že sama na to silu nemá, a teraz som s ňou rozprával o blížiacej sa 15-ke a zrazu mala pomaly slzy v očiach, či nie som normálny, že doma niekde sám sa ráno nezobudím a zomriem v spánku od hladu a prečo nie som ako všetci ostatní ľudia, však si to asi viete predstaviť.
Potom to skĺzlo ku debate o životných prioritách a zmysle, že sa mám oženiť a mať deti a nevymýšľať stále hovadiny a nemeditovať furt nad zmyslom života a metafyzičnom, zavŕšila to konštatovaním že som duševne chorý a spôsobil som si to experimentovaním s prírodnými psychedelikami v minulosti
Zrazu som videl mamu ako úplne cudzieho človeka, ktorý mi vôbec nerozumie, hoci som mal dojem že ma chápe, iba že s tým čo a ako robím, príliš nesúhlasí. Má svoju predstavu aký by som mal byť, čo by ju naplnilo šťastím a hrdosťou a keď sa tak nedeje, je nešťastná.
Vždy som mal k matke otvorený vzťah a všetko som jej hovoril, vrátane napríklad uvedených kouzelných houbičiek ( čo nespravil nikto s kým som sa kedy stretol ) a teraz vidím že to celé vlastne nijaký zmysel nemalo a akákoľvek otvorenosť nikam nevedie.
Je to deprimujúce, že vlastne to najlepšie je správať sa k rodičovi ako k cudziemu, nosiť masku, mať hromadu dôležitých tém ktorých preberanie spôsobí len problémy a ktoré sú tabu, takže musím fungovať len na selekcii tém ( mama=svet=svetské veci, kamoši a web=filozofia, spiritualita a duševné veci + pôstársky web a veci okolo toho ).