Pust.cz

Server pro učitele půstu
It is currently Sat Jan 20, 2018 9:23 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 68 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 13, 2006 2:34 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Sep 25, 2006 4:55 am
Posts: 1323
Location: Zem
Špatná nejsi neboj, jen seš na špatnym místě:) Tady se jde za 40 tkou s cílem očištění těla které je základem pro další rozvoj člověka na vyšších úrovních - duševní a duchovní. Kdo 40 udělá, jde dál a rozhodně se necítí nešťastným jak píšeš. Půst tu není konečnou metou či nástrojem tak jako pro Tebe, ale pouze prvním krokem na cestě dál. Zabývám se tu lidmi, kteří chtějí v co nejkratším čase bezpečně dojít co nejdále. Z Tvého projevu a dosažených met jasně plyne, že máš jiné cíle. Opravdu bude lepší když si založíš svůj server a budeš tam propagovat půst k jiným účelům. Není mým zvykem věnovat čas něčemu (někomu) co nikam nevede na úkor těch lidí, kteří na radu v duchu totohto serveru čekají.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 13, 2006 4:49 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 25, 2006 8:11 am
Posts: 63
Location: Veltrusy
Natálko,
pokud změníš stravu na rostlinnou, tělo si najde samo optimální váhu, na to nepotřebuješ půst. Pokud už teď jíš přirozenou stravu a připadá ti pořád, že jsi silná, potom je chyba v mysli a ne v těle.

Ahoj Vimi,
hezké informace, začátečníkům se budou hodit.
Hele, každý má jiný styl, ty jsi jeď podle kalendáře a dojeď 40, přeju ti to. Já půstem řeším jen nemoce a půstovat začínám, když cítím znečištěné tělo. Proto to nehrotím a půstem se bavím. Nechci vláčet tělo a nechat se přejet tramvají (viz tvá praxe výše).
Duchovní cestu řeším skrze budhovu střední cestu, to znamená vyhnout se oběma extrémům.
Toť vše, doufám, že mi to tady Pavle necháš. :)
Petr


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 13, 2006 10:36 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Sep 25, 2006 4:55 am
Posts: 1323
Location: Zem
Dharmaby, nemůžeš napsat že věci nehrotíš, když 40 nemáš. Z druhé strany řečeno, považuješ 40tku za hrocení. Udělejte oba s N 40 a pak se vyjadřujte k tomu o čem to je a zda je lepší jít jinou cestou protože ní šel někdo jiný v jiné době, v jiném prostředí a informace pocházejí od překladatele Bůh ví jaké kvality. Oba máte stejnou snahu: aniž jste vychodili-dokončili školu ve které se nacházíte, už se pokoušíte změnit školní řád a vůbec se Vám nelíbí, že to zřizovatlel školy nechce dovolit. Jiná situace by byla, kdybyste školu vychodili, pak na ní chvilku učili a pak zkusili jiné školy a teprve pak přišli za zřizovatelem této školy s návrhem na změnu školního řádu. Pak by Vám možná svitla reálná naděje, že Vás oba nepošle do háje... :wink:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 14, 2006 4:24 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 25, 2006 8:11 am
Posts: 63
Location: Veltrusy
Pavle, nikde jsem nepsal, že 40 je hrocení. Psal jsem jen, že věci nehrotím. Někdo zvládá půst hravě, někdo trpí, vždyť to znáš. Viz naše karma. Půst bezpochyby čistí karmu, o tom není pochyb. Samotný půst má mysl i tělo těžko nese. Můžeš tomu říkat, jak chceš, netrénovanost, slabost, atd. Sám ale vím, že k očistě karmy (poznání) existují i jiné cesty, i když je otázkou, zda jsou snadnější (řekl bych, že jsou stejně drsné jako půst). Není žádným pravidlem, že půst tě musí přivézt k poznání. Duchovní praxe (pokud ji praktikuješ pozorně), kde půst nefiguruje (nebo mix), ano. Duchovním cílem je prozření, že nejsi tělem, v půstu (resp. po půstu) se ale lze zakopat v tom, že k tělu ještě přilneš (alespoň to tady občas pozoruju).
Takže ano, půst je cestou, ale pro mne ne tou hlavní. Neměním řády, jen studuju dvě školy. :) A pokud jde o pochybné překladatele a mystiky, je to snad stejné jako s tebou, také bychom tě mohli brát za podvodníka, ale když si to vyzkoušíme, zjistíme, že jsi měl pravdu. Stejné je to jako s jinými cestami, vyzkoušet, nevěřit a poznat. Už jsem měl dostatek možností si věci vyzkoušet, někdy stačí se podívat kolem sebe a nemusí číst ani žádné knihy. Navíc mám kamaráda, který poznal i bez půstu.

Petr


Top
 Profile  
 
 Post subject: Postupné cíle
PostPosted: Tue Nov 14, 2006 8:35 pm 
Offline

Joined: Fri Oct 20, 2006 8:44 pm
Posts: 131
Location: 80333 Mnichov
Hi Natalie,
12. 11. jsi napsala :
...Chtěla bych ted dát ,ale asi deset kilo dolů, které jsem díky nemoci nabrala. ...
a 13.11 :
... Před tím jsem měla 46 kilo a ted mám 56, což určitě není nadváha,
já se jen s těmi kili necítím dobře. ...
Kolik merís ? Co je Tvuj cíl ?

Pavel 12.11. :
... Tady se jde ke 40, životu ze vzduchu => návratu ke svobodě fyzické duševní a duchovní....

Predpokládá se, ze kdo se dostal k tomuto serveru a vytrval u nej,
má stejny postupny cíl, jak nahore definuje Pavel.
Dosáhnout konecného cíle (jak ho definovat ? co to je ? ) znamená projít postupnymi cíli
a kazdý dalsí je o neco tezsí, nez ten predcházející.

Tvuj první postupny cíl v této fázi je zhubnutí.
Az toho dosáhnes, budes mít dalsí, Tvoje nároky budou vyssí.
To je prirozeny vývoj vsech myslících bytostí.

Cíl se dá srovnat napr. s horolezeckým výstupem na vrchol hory.
Je nespocet cest, jak se tam dostat. Pokud jde o první výstup nezkusenéhp lezce, je dobré, mít pruvodce ci ucitele.
Ten mu obvykle ukáze cestu, primerenou schopnostem adepta. Jednu z cest nám zde ukazuje Pavel.
Nikoho zde nedrzí násilím.
Odvazní jedinci to zkousí i na vlasní pest. Cíle mohou dosáhnout i sami, zpravidla to trvá déle.
Kdyz se zrítí a zustanou nazivu, mají moznost to zkusit znovu.

Kazdy clovek ma svuj svet ve sve hlave (program, iluze) a zije podle nej.
Vimi píse pekné príspevky, viz :
... takze post je hlavne aj o sebaovladani, a navratovka je o hodne tachsia v niektorych pripadoch, ako si kto mysli ...
Vcera jsem byl v Brne, mel jsem prání se s Vimim setkat, domnívám se,
ze bychom si meli co ríct ale tentokrát mne to nebylo psáno, treba príste.
To sebeovládání je je alfa a omega kazdého cloveka ...

_________________
V jednoduchosti je krása.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Pro Mita
PostPosted: Wed Nov 15, 2006 10:56 am 
Offline

Joined: Sun Nov 12, 2006 12:53 pm
Posts: 8
Víš,mě už přešla chut tady něco obhajovat,jsem z toho tady docela hodně zklamaná.
Ale když to chceš vědět,tak mým momentálním cílem je zase se cítit ve svém těle dobře.Zvlášt když se mi podařilo skolit nemoc,kterou jsem nezapříčinila špatným zacházením s tělěm,ale přišla z venku.Sama jsi říkala,zdolávání vrcholu po krůčcích,ale když tě tady nikdo nepodpoří ani v tom prvním kroku.Ať už je jakýkoliv.
Prosím jestli chceš nějak reagovat napiš mi soukromou zprávu nebo na e-mail,já už se sem totitž vracet nechci.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Pro Pavla
PostPosted: Wed Nov 15, 2006 11:05 am 
Offline

Joined: Sun Nov 12, 2006 12:53 pm
Posts: 8
Já někde napsala,že se člověk po čtyřicítce cítí nešťastný?to jsem z toho teda jelen,ať si to po sobě čtu asi patnáckrát dokola,tak pořád to ne a ne najít


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pro Mita
PostPosted: Wed Nov 15, 2006 1:16 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 25, 2006 7:39 am
Posts: 1013
Location: Mw-Ss-Země-Eu-Cz-Brno
Natálie wrote:
Víš,mě už přešla chut tady něco obhajovat,jsem z toho tady docela hodně zklamaná...


Človíčku, ty jsi taky to, čemu se říká "chytá na první nakopnutí", že ? :D
Nebuď až tolik podrážděná, chce to trošku toho klídku a pohody, kdyby jsi jen tušila, co pro mě Pavel udělal, nechápala bys. A to jsem - co vím jen špička ledovce.
Takže méně vzdoru, více respektu - (nebo pokory, jak chceš) a bude dobře. Zdravé sebevědomí je sice super věc, ale pokora je někdy lepší - věř mi.
Já to zde čtu od konce léta loňského roku, než jsem se opovážil sem vůbec něco dát a domnívat se, že to snad bude i přínosem pro někoho jiného.

Franta - cepheus. :wink:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Pre Nataliu
PostPosted: Wed Nov 15, 2006 2:04 pm 
Offline

Joined: Mon Oct 30, 2006 4:02 pm
Posts: 9
Location: Bratislava
Ked si proti celemu svetu, cely svet je proti tebe. Vsetci ti tu davaju rady a chcu ti pomoct a ty sa miesto toho stavias na zadne. Keby dostali ini tolko zaujmu a rad ako ty...Ale ty nie si schopna to vidiet, vidis len formu a nie obsah. Bud uprimna sama k sebe a opytaj sa, co vlastne naozaj chces. Ak to budes vediet, informacia pride k tebe velmi rychlo. Nepytaj sa to, co uz davno vies. A ak nieco nevies, tak sa netvar, ze to vies


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Pro Mita
PostPosted: Wed Nov 15, 2006 7:52 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 25, 2006 9:39 pm
Posts: 49
Location: USA, Zatec
Natálie wrote:
Víš,mě už přešla chut tady něco obhajovat,jsem z toho tady docela hodně zklamaná.
Ale když to chceš vědět,tak mým momentálním cílem je zase se cítit ve svém těle dobře.Zvlášt když se mi podařilo skolit nemoc,kterou jsem nezapříčinila špatným zacházením s tělěm,ale přišla z venku.Sama jsi říkala,zdolávání vrcholu po krůčcích,ale když tě tady nikdo nepodpoří ani v tom prvním kroku.Ať už je jakýkoliv.
Prosím jestli chceš nějak reagovat napiš mi soukromou zprávu nebo na e-mail,já už se sem totitž vracet nechci.



Zadna nemoc neprichazi nahodou....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Cerstva zelenina?
PostPosted: Sun Jan 28, 2007 2:07 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 26, 2007 8:30 am
Posts: 8
Location: Bratislava
Pavle,

vsimol som si, ze z clanku "Zpět k jídlu" si vymazal opeceny celozrnny chlieb na treti den, ale tiez odtial uplne vypadlo ovocie. Takze podla poslednej vety, nie je vlastne z coho zbytok logicky odvodzovat.

Tiez myslim, ze by tam mohla byt informacia o dlzke trvania navratovky. Teraz Lubo napisal, ze ma byt 2x tak dlha ako post, ja si vsak pamatam, ze ma byt rovnako dlha ako post. Ako to teda je?

A este jedna otazka:
v starom fore bolo pisane, ze pokial clovek nema problem s travenim surovej zeleniny, moze namiesto naparovanej surovu.
Je vhodne zacinat navratovku surovou zeleninou?

Myslim, ze tema "navratovka" by si zasluzila tu na fore samostatnu kategoriu.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 15, 2007 1:51 pm 
alexa wrote:
Přírodní med po desátém dni používám (v malém množství), ale javorový sirup je mrtvá hmota, ten bych nepoužívala ani normálně, natož v návratovce!

Proč mluvíte o něčem o čem nic nevíte?

Code:
 Výňatek z http://www.gewo.info/
Jak účinkuje pravý javorový sirup?

Javorový sirup je jen jedním z mnoha přírodou vytvořených "výrobků", obsahujících řadu přírodních složek, které spolupracují jako hudební nástroje velkého orchestru. "Každý chvilku tahá pilku" nebo všichni společně - konečný symfonický výsledek této nám stále ještě záhadné spolupráce je mohutnější, než pouhý součet nasazených nástrojů. Jinými slovy - jde především o to, co se děje v lidském těle, v němž funguje, spolupracuje a vzájemně komunikuje společenství triliónů buněk (což dodnes nikdo přesně neví), a jak do tohoto koncertu zapadá pravý javorový sirup.

Výzkum vlivu v přírodě vytvářených látek na náš organizmus je politicko-ekonomicky nevhodný (mimo jiné i proto, že by se musel podstatně hlouběji zabývat i vedlejšími účinky námi produkovaných svinstev), proto není podporován žádnými granty a tudíž prakticky neexistuje. Pokud se něco takového zkoumá, pak vždy jen z jediného důvodu: jak z množství přírodou vytvořených látek najít a izolovat tu, která na nás má patrně největší vliv. Cílem je její umělá petrochemická výroba pod názvem "lék", který je pak prodáván za co nejvyšší cenu, aby se zaplatil nejen výzkum, ale řádně se na tom vydělalo. Přitom se nezapomíná na projevy uznání těm doktorům, kteří dotyčný "lék" nejvíc doporučují či předpisují, nejlépe fromou pozvání na placená týdenní sympózia v některém z vyhlášených letovisek...

Moderni medicína je založena na nemocích, ne na zdraví.
To, co studuje, čím se zabývá a co ji živí, není zdraví, ale nemoci! Ve svazcích, které by naplnily dlouhý nákladní vlak, je popsáno a definováno přes 5000 nemocí - zatím co na zdraví existuje jen jedna definice: zdraví je "homeostáze", tedy vnitřní stav organismu, schopného udržovat vyváženou balanci. To je vše, co "víme", přičemž nikdo přesně neví, co tato "balance" u organizmu jako je náš vlastně obnáší!
Teprve v posledních 8 - 10 letech, se začaly stydlivě objevovat názory, že by se snad také mohlo začít vědecky zkoumat zdraví!

Věda v posledních letech s obrovským úžasem objevila, že jak v Údolí smrti tak i na Mount Everestu, na dnech moří, v sopkách, v 3 500 m hlubokých dolech i na obou zemských pólech - zkrátka všude - žije v 1 gramu seškrábnuté země více než 1milión mikroorganizmů (mnohých přes 200 miliónů let starých, tedy vědecky "evolučně stagnujících"), takže na této planetě žijí deseti- a možná statisíce druhů mikroorganizmů, o nichž nevíme vůbec nic. Odhaduje se, že těch, které jakž takž "známe", je méně než 0.3%. U ostatních nemáme ani potuchy, zda nám mohou prospět či uškodit, a léky na potenciální jimi vyvolané choroby (ani pertochemické) neexistují... Totéž platí o mikro či makro parazitech. Odhaduje se, že člověk může být hostitelem asi 1000 různých druhů parazitů, k jejichž zjištění máme sotva 30 testů, jejichž úspěšnost se pohybuje okolo 50-60%...
Hovořit o zániku života na Zemi je naivní. Život přežije nejen nás, ale i všechny naše dočasné eskapády. Změny v životním prostředí, ať už vyvolávané produkcí otravných látek, zvýšenou radioaktivitou či posuny klimatu,  jsou dvousečné. Vždy se najdou organizmy, jimž dané prostředí vyhovuje, zatím co ostatní se načas stáhnou do pozadí. Otázkou však je, do jaké míry se dokážou změněným biologickým podmínkám přizpůsobit komplexní živí tvorové, mezi něž patří i člověk... Ale zpět k tématu.

Pravý javorový sirup samozřejmě není žádný zázračný všelék, ale nejméně ve dvou ohledech má jeho složení neoddiskutovatelný vliv na naše zdraví, přičemž "vědecký mechanizmus" není detailně znám.

Jde o 1) cukry a 2) minerály.

Naše tělo je v první řadě "elektrický" komplex, pak chemická (alchymická) a nakonec mechanická "mašinka". Vše, co v nás je, potřebuje energii a jedním z jejích zdrojů jsou různé cukry (uhlohydráty), zavislé na tzv. Krebsově cyklu, při němž vzniká ATP (adentrifosfát), což je jedna z "jisker života". Bohužel, Krebsův cyklus potřebuje 48 přírodou vytvářených látek (další "jiskra života") k tomu, aby z různých cukrů mohl vyrobit ATP - nemá-li k dispozici všechny, pak ke štěpení cukrů nedojde. Následkem je nedostatek ATP a zbylé nedoštěpené cukry se tělo snaží vyloučit. Nefuguje-li zažívací sytém správně, zůstanou cukry v těle, a jediné, které je umí fantasticky rozštěpit a zpracovat, jsou rakovinové buňky. Takže vtip celé věci nespočívá jen v uhlohydrátech, ale především v přítomnosti kompletní sady zmíněných 48 přírodních látek. Jinak Krebsův cyklus nepracuje tak, jak má, což způsobuje výrazné zdravotní problémy.

Drtivou většinu oněch 48 přírodních látek představují minerály (další "jiskra života"), tedy v podstatě piezzoelektrické krystaly. Minerály jsou klíčově rozhodující při produkci a aktivitě enzymů (další "jiskra života"). Nejsou-li minerály ve formě, s níž si tělo ví rady, produkce enzymů poklesne a jejich aktivita uvadá. Momentálně v našem těle známe něco přes 3000 enzymů, přičemž téměř denně jsou objevovány další. Odhaduje se, že jich v nás pracují až milióny...

Přírodní javorový sirup obsahuje cukr, který jako jediný nejde přímo do krve, ale je vstřebáván střevními stěnami, takže tělo má možnost odebrat si v každém momentě jen tolik, kolik skutečně potřebuje. Tím nedochází k nárazům na činnost slinivky břišní, která se jinak, kvůli stálé potřebě vyrovnávat hladinu přebytečného cukru v krvi dávkami inslulinu, nakonec unaví a vyčerpá, čímž vznikne jeden ze dvou druhů cukrovky. Jsou lidé, kteří tvrdí, že jim javorový cukr pomohl upravit cukrovku a snížil spotřebu injekcí inzulínu.

Téměř černý přírodní javorový sirup dále obsahuje značný obsah ze země vytažených minerálů, jakoby "předtrávených" a profiltrovaných v kapilárách kořenového systému stromu. Všechny tyto minerály (některé jen ve stopové formě, ale to, co s nimi tělo dál dělá už je skutečná alchymie, které nikdo nerozumí) jsou nezbytné pro Krebsův cyklus a jelikož jsou předupravené může je tělo ihned plně využít při tvorbě enzymů - a vše začne fungovat lépe.

To vše je velice logické, byť "vědecky neprozkoumané". Dnešní člověk je "racionálně myslící tvor", to znamená, že nevěří v sebe a své vlastní instinkty, ale svěřil se do rukou autorit.



Vařením nezničíte minerály a cukry, takže to kategorické prohlášení o mrtvé hmotě je přinejmenším ne příliš chytré. Například melasa se vaří několikrát, a přesto obsahuje složky, které organismu umožní dokonale rozložit řepný nebo třtinový cukr, takže se nepřeměňuje na tuky. Bílý cukr tyto látky už neobsahuje, proto je pro organismus v podstatě jedovatý.


Top
  
 
 Post subject: Jiskra života
PostPosted: Sat Sep 15, 2007 8:20 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Sep 25, 2006 4:55 am
Posts: 1323
Location: Zem
tak tak -dík zapříspěvek:) Jednoduše řečeno, jiskru života není dobré zasypávat žrádlem :wink:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Jiskra života
PostPosted: Fri Dec 28, 2007 8:41 am 
Offline

Joined: Thu Feb 22, 2007 2:17 pm
Posts: 50
Location: Slaný
S tou návratovkou, jak je to přesně s napařováním, Pavel tu někde psal, že teplota by měla být do 50°C pro přípravu, jinak se ničí zelenina a její hodnoty, ale pára kterou se napařuje mi přijde že má teplotu daleko vyšší, vadí to nevadí ?
A po třech dnech jednohrsťového jídla se tedy pak jí dál jen po hrsti ale může se víckrát denně, počkáním na hlad a tak až do konce návratovky nebo se později můžou zvětšit porce a začít jíst jiné potraviny, pokud nechci být doživotní vitarián ?

_________________
Přání všeho dobrého všem bytostem


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Dec 28, 2007 2:51 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Sep 25, 2006 4:55 am
Posts: 1323
Location: Zem
Pára má logicky 100 jinak by nebyla. Masa kterou zahříváš, její teplotu pojímá - 50st je spodní hranice, kdy začíná zelenina vnitřní náboj čili život a začíná se z ní stávat mrtvá hmota. Mrtvá hmota je z ní v okamžiku, kdy dosáhne 75 stupňů v celém svém objemu. Vizuálně tento proces můžeš sledovat na lesku zeleniny. Jakmile začne v průběhu napařování matnět, umírá... To znamená, že na páře můžeš zeleninu připravovat tak dlouho, dokud zelenina nezačíná ztrácet lesk.. Cílem je tedy získat měkkou, ale živou zeleninu. Tedy zeleninu velmi lehce stravitelnou ale zároveň plnou náboje života. Je to tak trochu alchymie, kterou je třeba vyzkoušet a získat v tom praxi. Zkus se nějak podívat do asijské restaurace co tam dělají kuchaři asiati...
Plamínek na kterém vaříme my v Evropě, je pro ně jako plamínek zápalky. Jejich sporáky nejsou nic jiného než autogeny:D Mohutným plamenem zahřívají velké plochy polokulové nádoby. Tím v podstatě napodobí proces napařování za pomoci oleje, který je tam hraje roli "tavidla" - tedy zprostředkovatele rovnoměrného přenosu tepla. Výsledkem je pak zelenina která je smažená na povrchu avšak uvnitř křupavá, plná života. Při správném postupu v čínské kuchyni taktéž rozhodují sekundy stejně jako při našem napařování jídla. Pár sekund navíc a jídlo je ztraceno - má v podstatě hodnotu stolice :wink: Správný čas přípravy rovná se úžasné jídlo jak na pohled, tak pro tělo.....
Pokud se však nedaří se zeleninou dohodnout i přes opatrnou práci, problém může být jinde.. Zelenina je lesklá a nejednou za několik málo sekund skokově zmatní a je po ní - vysvětlení je tady
http://www.super.cz/zdravi/11319-pozor-na-ecka.html


Quote:
A po třech dnech jednohrsťového jídla se tedy pak jí dál jen po hrsti ale může se víckrát denně, počkáním na hlad a tak až do konce návratovky nebo se později můžou zvětšit porce a začít jíst jiné potraviny, pokud nechci být doživotní vitarián ?


Návratovka Tě dokonale naučí komunikovat s tělem. Pokud proces hlad jako výzva sežeň jídlo, přerušíš a začneš dávat na rady mozku, přišel jsi o jednu z nejcennějších lekcí jaké půst poskytuje... A pozor! Není vyjímkou, že lidé s dobře nastartovaným čakrálním systémem čekají na výzvu k další hrsti třeba 3 dni.. Je třeba jen hlídat mozek aby blbě nekecal ......
Aby bylo vše čisté a jasné, v posledním řádku musím zradit od návštěvy čínského kuchaře: Důvod Glutaman sodný-monosodium glutamate:
http://zdravi.centrum.cz/zdrava-strava/ ... e-kuchyne/


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 68 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group