Pust.cz

Server pro učitele půstu
It is currently Sun Jan 21, 2018 4:41 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 30 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: Mon May 28, 2007 1:39 pm 
Offline

Joined: Fri Oct 20, 2006 8:44 pm
Posts: 131
Location: 80333 Mnichov
Těžké kovy jsou i v ovzduší ...
... a kde je ta správná míra, kolik jich člověk potřebuje ?

Těžké kovy tělo velice těžko odbourává, (Niko, Ty o tom zrějmě víš hodně) jak tedy stanovit, kolik je to správné množství ?
S přemírou C vitaminu se organizmus vypořádá, jak to ale zvládne třeba s přemírou kadmia, olova a dalších ?
Přirozený obsah železa v rostlinách je O.K.,
to že díky lidské činnosti se v nich zvyšuje obsah tězkých kovů a dalsích "lahůdek",
kterých potřebujeme zřejme stopová množství (jestli vůbec) vedlo k mé otazce.


Zpráva z Internetu (25.05.2007) související s poslední větou :

Díky znečištení okolního prostředí je v Číně rakovina nejčastějsí příčinou úmrtí městského obyvatelstva.
Neustále přibývající škodliviny ve vzduchu a ve vodě, používání pesticidů a chemie přidávané do potravin
jsou hlavní příčiny rychlého nárůstu rakovinových onemocnení.
V roce 2006 oproti roku 2005 je zaregistrován přírůstek 16%

zveřejnil China News Service.

Další podrobnosti ve zdroji :
http://sonnenseite.kjm4.de/ref.php?id=778c37d1549ms47

P.S. Trochu jsme odbočili od genetické manipulace ... :D


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 29, 2007 7:10 am 
Offline

Joined: Tue Oct 03, 2006 11:41 am
Posts: 38
Location: Praha
Mita wrote:
Zpráva z Internetu (25.05.2007) související s poslední větou :

Díky znečištení okolního prostředí je v Číně rakovina nejčastějsí příčinou úmrtí městského obyvatelstva.
Neustále přibývající škodliviny ve vzduchu a ve vodě, používání pesticidů a chemie přidávané do potravin
jsou hlavní příčiny rychlého nárůstu rakovinových onemocnení.
V roce 2006 oproti roku 2005 je zaregistrován přírůstek 16%

zveřejnil China News Service.

Já tomu moc nevěřím, spíš to je nezdravým způsobem života ve městě a k tomu možná přispěje to ovzduší a chemie.
Tyhle a podobný zprávy nejsou ničím jiným než omluvou způsobu života, jaký lidé ve městech vedou.
Pro zajímavost, při monitorování jedné nejmenované chemičky v ČR, považované u nás za největší ekologickou zátěž, zjištěno odhadem, že znečištění z vytápění okolních vesnic představuje cca možná 10x větší zátěž pro ovzduší než ona fabrika. V kamnech se topilo vždy, ještě více než dnes a civilizačních nemocí bylo řádově méně.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue May 29, 2007 9:38 am 
Offline

Joined: Fri Oct 20, 2006 8:44 pm
Posts: 131
Location: 80333 Mnichov
Petr :
Tyhle a podobný zprávy nejsou ničím jiným než omluvou způsobu života, jaký lidé ve městech vedou.

Kdo a proč má někdo omlouvat městský zpusob života :?:


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed May 30, 2007 11:04 am 
Offline

Joined: Tue Oct 03, 2006 11:41 am
Posts: 38
Location: Praha
Mita wrote:
Petr :
Tyhle a podobný zprávy nejsou ničím jiným než omluvou způsobu života, jaký lidé ve městech vedou.

Kdo a proč má někdo omlouvat městský zpusob života :?:

"Díky znečištení okolního prostředí je v Číně rakovina nejčastějsí příčinou úmrtí městského obyvatelstva."

Jestliže někdo napíše tohle, tak dost pravděpodobně z důvodu, aby si nemusel přiznat že si nemoci způsobil především on sám. Nebo proto, že to ze stejného důvodu chtějí slyšet čtenáři. Je to tak pohodlnější odložit řešení svého vlastního problému na neurčito konstatováním, že za to může znečištění okolí.

Nika: Těžké kovy se možná opravdu obtížně dostávají do těla, můžeme sníst třeba rtuť z teploměru a nic nám to neudělá. Nebezpečná je jen v organických sloučeninách a v parách.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Udržování rovnováhy
PostPosted: Wed May 30, 2007 5:45 pm 
Offline

Joined: Fri Oct 20, 2006 8:44 pm
Posts: 131
Location: 80333 Mnichov
Nika : Dokonalosti neni dosaženo až už neni co přidat, ale až už není co ubrat.

Niko, díky za pěkny příspěvek. Perfektní definice Zákona Energetické Účelnosti.
Jestli ti gen-manipulátoři pracují v tomhle smyslu, ukážou časem pokusní králíci ...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Kamínek do mozaiky
PostPosted: Sun Jul 15, 2007 11:05 am 
Offline

Joined: Fri Oct 20, 2006 8:44 pm
Posts: 131
Location: 80333 Mnichov
5. Nebezpečné pro naše zdraví?

GMO představuje skrytou hrozbu nejen pro přírodu, ale i pro zdraví člověka. Studie jejich dlouhodobých účinků na lidské zdraví nebyly nikdy zpracovány. A tak jsme se my, spotřebitelé/ky, stali pokusnými králíky biotechnologického průmyslu! Bezpečnost GM potravin je v každém případě sporná. Některé GM rostliny obsahují geny odolné vůči antibiotikům, což může zničit účinnost antibiotik v lidském těle. Další riziko představuje skutečnost, že GMO mohou vytvářet neznámé a nové látky, které způsobují alergie. Při svých pokusech s GM bramborami zjistil maďarský vědec Arpád Pusztai, že potkani, kteří byli krmeni GM bramborami, měli zdravotní problémy. Studie, které zjistily problémy s GMO jsou často zatajeny, jako tomu bylo např. v případě GM kukuřice MON683, která se má objevit na evropském trhu. Jedna ze studií objevila vývojové vady u potkanů po konzumaci této kukuřice. Nejenom, že studie nebyly zveřejněny, ale odpovědné orgány se odmítly problémem dále zabývat.

11. Co Vám můžeme nabídnout?
Pokud máte zájem dozvědět se více o problematice GMO, zavolejte na tel: 224 319 667 nebo 224 320 448 a my Vám rádi poskytneme další aktuální informace. V případě zájmu Vám zašleme i podrobnější informační materiály nebo Vám poradíme, jak se můžete sami zapojit do kampaně proti GMO.

12. Průvodce po nakupování bez GMO
V tomto průvodci najdete výsledky našeho dotazníkového průzkumu, který jsme prováděli od začátku roku 2004. Cílem dotazníku bylo získat přehled o obchodní politice společností ohledně využívání GMO v potravinách. Pravdivost poskytnutých údajů jsme samozřejmě průběžně po celý rok kontrolovali v prodejnách potravin.

cely clanek : http://www.greenpeace.cz/gmo/pruvodce/pfg.html


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 15, 2007 11:09 am 
Offline

Joined: Fri Oct 20, 2006 8:44 pm
Posts: 131
Location: 80333 Mnichov
Koho to zajíma, necht si precte :
http://www.hzp.cz/main/clanek.php?id=1432
:?:

_________________
V jednoduchosti je krása.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 01, 2007 9:22 am 
Offline

Joined: Fri Oct 20, 2006 8:44 pm
Posts: 131
Location: 80333 Mnichov
Genetické inženýrství umožňuje přenášet geny mezi různými biologickými druhy způsobem, který je přírodě cizí.
Vědci pracující v tomto oboru mění samu podstatu života - manipulují s geny bakterií, rostlin a zvířat
a vytvářejí nepřirozené nové formy života
s kvalitativně novými vlastnostmi. Vnášejí geny z bakterií do rajčat, kukuřice a sóji, geny z ryb do jahod a lidské geny zase do ryb. Takto - obecně řečeno - vznikají geneticky manipulované (modifikované) organismy označované jako GMO.

Kombinovat geny naprosto nepříbuzných biologických druhů je možné, protože bakteriální, rostlinné, zvířecí i lidské geny jsou vytvořeny ze stejného materiálu - deoxyribonukleové kyseliny (DNA). DNA je uložena v jádru každé buňky a nese dědičnou informaci celého organismu. Představíme-li si DNA jako dlouhou nit s navlečenými korálky, jednotlivé geny odpovídají jednotlivým korálkům. Při genetických manipulacích se pomocí enzymů vystřihnou z DNA pouze některé geny. Ty se kultivují ve zkumavkách, zmnožují a pak vnášejí do DNA jiného organismu. Skutečnost není ovšem tak prostá, jak by se mohlo na první pohled zdát. Mnoho dědičných informací není ovlivňováno pouze jedním jediným genem, ale spíše spolupůsobením několika genů. O tom, zda buňka přečte dědičnou informaci správně a ve správný čas, rozhoduje mnoho faktorů. Záleží například na tom, kde se geny na DNA vyskytují a jaké mají "sousedy".
Genetické manipulace nejsou žádnou přesnou vědou, spíše naopak.
Geny se do organismu "nastřelují" naslepo a pak se čeká, jaký bude výsledek.
Pravděpodobnost, že se podaří gen umístit přesně tam, kam si vědci přejí, může být i 1:100 000.


Jsou tedy geneticky manipulované potraviny skutečně tak bezpečné, jak nám tvrdí průmysl?
Víme, co se stane, budeme-li konzumovat GM potraviny po delší dobu? Cílem genetického inženýrství je vytvořit nové organismy odolné vůči škůdcům a zajistit tak např. zemědělcům vyšší výnosy či užitkovost. U geneticky manipulovaných potravin se prodlužuje trvanlivost nebo zlepšuje kvalita. Ale uveďme si příklad s byčejnými rajskými jablíčky. Ta jsou pozměněna tak, aby se odstranilo jejich přirozené měknutí. Rajčata pak na první pohled zůstávají na pultech supermarketů "čerstvá" po celé měsíce. Ovšem jejich bohatost na vitamíny výrazně klesá.
Jde tedy opravdu o zlepšování kvality? Nebo spíše o maximalizaci zisků společností?
V současné době jsou běžně modifikovanými plodinamy sója, pšenice, řepka, kukuřice, rýže, mrkev, hrášek, okurky, jablka, víno...

USA je největším producentem sóji . Geneticky upravená sója zaujímá 50 % z celkové produkce. Samotná plodina je v celosvětovém měřítku nejstrategičtější plodinou. Je obsažena zhruba v 60 % všech potravinářských výrobků prodávaných v supermarketech.
Najdeme ji v chlebu, pečivu, zmrzlinách, rostlinných olejích, sušenkách, instantních polévkách, těstovinách,
dětské výživě, margarínech, cukrovinkách, salátových zálivkách, rybích konzervách a jídlech ze sójových bílkovin.

Jaká rizika přináší geneticky upravené potraviny? Nezvýší se počet alergií? Přenese se rezistence vůči antibiotikům z GM rostlin na patogenní mikroorganismy? Jak se pak budeme bránit proti nemocím, když mikrobi, původci těchto nemocí, se stanou vůči antibiotikům odolní?
Když se zasáhne do metabolismu rostlin, nezískají potraviny z nich vyráběné toxické vlastnosti?
Toto jsou nejčastější otázky, které v současné době zůstávají nezodpovězené. A přesto se GM potraviny objevují stále více na našem trhu.
Kromě zdraví lidí představují geneticky modifikované organismy nebezpečí pro životní prostředí.
Může dojít k narušení rovnováhy ekosystémů, zániku druhů, snižování druhové rozmanitost, a také o tzv. "genetické znečištění".

Pokud by se promísily geneticky manipulované i nemanipulované rostliny,
všechny potraviny by pak byly GM a spotřebitel by si již nemohl vybrat.


Zdroj : http://web.sks.cz/prace/slechtov/reserse.html


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 01, 2007 9:48 am 
Offline

Joined: Fri Oct 20, 2006 8:44 pm
Posts: 131
Location: 80333 Mnichov
16. července 2007 18:06

BRUSEL (zpravodajka ČTK) - Poprvé od roku 1998 bude v Evropské unii povoleno pěstování geneticky upravené plodiny (GMO), konkrétně brambor. Unijní ministři zemědělství se dnes totiž neshodli na tom, zda pěstování brambor povolit či nikoli, potvrdil ČTK diplomatický zdroj.
V případě nedohody ministrů o povolení GMO rozhoduje Evropská komise, která dnes zopakovala, že je plodinu připravena povolit.

"Vylepšené" brambory s kódovým označením EH92-527-1 vyvinul německý chemický koncern BASF. Vyznačují se vyšším obsahem škrobu a jsou určeny pro průmyslové využití, tedy ne pro konzumaci ani jako krmivo pro zvířata. Podle Evropské komise proto představují nižší riziko kontaminace jiných plodin.

Při dnešním hlasování ministrů se nenašla dostatečná většina států, které by pěstování upravených brambor podpořily, nebo naopak zakázaly. Proti bylo celkem jedenáct zemí včetně tradičních odpůrců GMO jako je Maďarsko nebo Rakousko, Česká republika naopak proti povolení brambor nic nenamítala.

"My s tím (povolením geneticky upravených brambor) nemáme problém, to je technický škrob, který nevchází do potravinového řetězce," řekl dnes novinářům český ministr zemědělství Petr Gandalovič. (!)

Dočasný zákaz povolování nových GMO z roku 1998 sice unie formálně ukončila v roce 2004, vlády zemí EU se však nebyly od té doby schopny shodnout na schválení jediného produktu. Unie zatím pouze několikrát povolila dovoz GMO ze třetích zemí.

Podle pravidel v případě, že se členské státy během tříměsíční lhůty neshodnou na tom,
zda konkrétní plodinu povolit či nikoli, rozhoduje nakonec Evropská komise.
Ta hodlá pěstování brambor vzhledem ke svému předchozímu rozhodnutí povolit,
jak dnes potvrdila mluvčí evropského komisaře pro životní prostředí Stavrose Dimase.

"Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA)... potvrdil, že toto GMO je bezpečné a že neexistují žádná zdravotní rizika. Vědecké důkazy jsou nezvratné... komise proto rozhodla doporučit tyto geneticky upravené brambory Radě ke schválení," uvedla dnes Barbara Helfferichová.

I v případě, kdy unie pěstování GMO na evropské úrovni schválí, mohou jednotlivé státy zakázat jejich pěstování na svém území.
O takovém kroku uvažuje například Rakousko.

Evropská komise na základě vědeckých analýz považuje geneticky upravované plodiny za bezpečné, ekologické organizace proti nim ale protestují
a velké důvěře se GMO netěší ani mezi spotřebiteli.
Podle ekologů GMO hrozí hlavně kontaminací ostatních plodin a životního prostředí.

GMO jsou vytvořeny dodáním přesně určeného genu do plodiny tak,(?) aby produkt byl odolný například vůči škůdcům nebo pesticidům,
nebo byl produktivnější či výživově hodnotnější.

Lenka Penkalová

Zdroj : http://www.ekolist.cz/zprava.shtml?x=2018103


Top
 Profile  
 
 Post subject: Soja
PostPosted: Fri Nov 23, 2007 6:59 pm 
Offline

Joined: Fri Oct 20, 2006 8:44 pm
Posts: 131
Location: 80333 Mnichov
Německa tiskova agentura 19.listopad 2007, 21:45 h.
Německý Spolkový Institut pro hodnocení rizika varuje před kojeneckou stravou ze sojové bílkoviny

Kojenci by měli stravu ze soji dostávat jen s lékařským doporučením.
Soja obsahuje rostlinné substance, které mohou působit podobně jako hormony,
sdělil institut v Berlíně, v pondělí 19.11.2007.
Pokusy na myších ukázaly, že vysoký přijem těchto substancí muže vést ke změnám
v ženském rozmnožovacím a imunitním systému.
Kojenecká strava ze sojové bílkoviny není náhražka produktů z kravského mléka a měla by být,
pokud k tomu vedou zdravotni důvody, dávána jen pod lékařskou kontrolou.

http://www.bfr.bund.de/cd/10328


Top
 Profile  
 
 Post subject: GMO v medu
PostPosted: Mon Jan 12, 2009 1:36 pm 
Offline

Joined: Fri Oct 20, 2006 8:44 pm
Posts: 131
Location: 80333 Mnichov
http://www.sonnenseite.com/index.php?pa ... etail.html

Nemecky Oeko-Test v lednu 2009
ve 24 vzorcich jsou ve 12 pyly z GMO soji a řepky.

V nemcine si to muzete precist cele na vyse uvedene adrese.

Aktuálnost breathriánství roste. :mrgreen:


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 18, 2009 8:37 pm 
Offline

Joined: Fri Oct 20, 2006 8:44 pm
Posts: 131
Location: 80333 Mnichov
Postulát:
Cokoliv komerčního je lidstvu nabízeno pro jeho prospěch,
je ve skutečnosti jen past vedoucí k zvětšení objemu peněženky nabízejícícho.

Porušení přírodních zákonů se zištným cílem by mělo být kvalifikováno jako nejtěžší možný zločin, jaký lze spáchat.
Jenže tu jaksi chybí soudce, na to se bohužel hřeší.
Ale ... co když ten soudce jen vyčkává?

zdroj :
http://druidova.mysteria.cz/ZDRAVA_VYZI ... omba_I.htm


Top
 Profile  
 
 Post subject: Toxický den v ČR
PostPosted: Fri Dec 18, 2009 9:26 pm 
Offline

Joined: Fri Oct 20, 2006 8:44 pm
Posts: 131
Location: 80333 Mnichov
A TOXIC DAY IN AMERICA

http://chetday.com/toxins.htm

kniha :
Evil Genius in the Garden of Eden
How Toxins Make Us Sick and Corporations profit from our Illness
autor Vic Shayne PhD

Zde lze do knihy nahlédnout :
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... s&n=507846


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 30 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group